Virtuaaliasiamies
Keijo

Miten kauan yrityksen rekisteröinti kestää?

Kysymys: Miten kauan yrityksen rekisteröinti kestää?

Vastaus: Kun perustamisilmoitus-kaavakkeet on täytetty, itse rekisteröintiprosessi on nopea. Se tapahtuu muutamassa minuutissa ja saat saman tien y-tunnuksen. Tieto rekisteröinnistä menee suoraan Kaupparekisterin tietokantaan, mutta myös paperit lähetetään sinne postitse. Kun ne saapuvat sinne, ne käsitellään niin pian kuin mahdollista. Tällä hetkellä arvio käsittelyajoista on 9 työpäivää ja se elää tilanteen mukaan, esim. kesäaikana käsittelyajat ovat huomattavasti pitempiä. Kun rekisteröinti on Kaupparekisterin osalta selvä, saat kaupparekisteriotteen postitse kotiisi ja yrityksesi rekisterimerkinnät näkyvät myös www.ytj.fi-sivuilla ytj-tietopalvelu-osiossa. Kulloisenkin käsittelyaikaennusteen voit tarkistaa seuraavalta sivulta: http://www.prh.fi/fi/kaupparekisteri/kasittelyajat.html .

Turunseudun kehittämiskeskusOpasmedia Oy