Virtuaaliasiamies
Keijo

Yrityksen perustajan rahoituslähteet?

Kysymys: Mitkä ovat yrityksen perustamisen tavallisimmat rahoituslähteet, mistä kannattaa aloittaa?

Vastaus: Tavallista on, että ainakin työvaltainen yritys rahoitetaan omalla rahalla. Jos tarvitaan ulkopuolista rahoitusta, tulee usein kysymykseen pankkilaina. Pankkilainen etuna on, että ehdot voidaan aika vapaasti sovitella yrittäjän ja pankin välillä. Yleensä pankkilainalle vaaditaan pantti tai takaaja.

yrittäjä voi hakea lainaa myös Finnverasta. Jos laina on pieni, 3000 – 35 000 euroa ja henkilö hakee starttirahaa, voi hän jättää lainahakemuksen starttirahahakemuksen yhteydessä Uusyrityskeskukseen, Turussa Potkuriin. Näille lainoille ei välttämättä vaadita panttia tai takaajaa. Suuremmat lainat haetaan aina Finnverasta täyttämällä sähköinen hakemus. Finnveran lainaehdot ovat yleensä standardimuotoisia, eikä niitä räätälöidä  asiakkaan mukaan. www.finnvera.fi

 

Turunseudun kehittämiskeskusOpasmedia Oy