Virtuaaliasiamies
Keijo

Oy:n lopetus; konkurssi vai myyminen?

Kysymys: Minulla ja miehelläni on Oy. Laskuja on nyt niin paljon, ettemme pysty niitä maksamaan ja haluamme lopettaa yrityksen. Kumpi on parempi vaihtoehto: yrityksen myyminen vai konkurssi? Voittoa ei olla tehty yhtään ja tosiaan laskuja on auki yli 10 000 € edestä, joka on enemmän kuin varastomme arvo. Mitään ei nyt ole ulosotossa, sillä olen pystynyt siirtämään eräpäiviä, mutta ahtaalla ollaan, todella ahtaalla. Yritys on perustettu viime elokuussa. Kuinka pian voimme saada työttömyysrahaa? Entäs vuokrasopimus? Siinä on 6kk:n irtisanomisaika ja ensimmäinen mahdollinen irtisanomisajankohta on vuonna 2014! Mitä sen kanssa tapahtuu?

Vastaus: Yrityksenne myyminen voi olla vaikeaa, koska kuka ostaa tappiollisen yrityksen.
Konkurssi on helpompi ehdottomasti. Konkurssiin voi hakea itse käräjäoikeudessa tai antaa jonkun velkojan hakea firma konkurssiin.
Jos konkurssi tulee, vuokrasopimus raukeaa. Työttömyysrahaa ajatellen yleensä karenssi on neljä kuukautta lopettamisen jälkeen. Toivottavasti asianne selviävät!

Turunseudun kehittämiskeskusOpasmedia Oy