Virtuaaliasiamies
Keijo

Milloin starttiraha loppuu, kun menen palkkatöihin?

Kysymys: Olen perustanut toiminimen helmikuussa ja minulle myönnettiin starttirahaa 6 kk:ksi. Nyt olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että yrittäjänä toimiminen tuntuu minusta liian stressaavalta ja haluan mennä palkkatöihin. Uusi työni alkaa 31.5. Yrityksessäni olen tehnyt töitä koko toukokuun ennen tätä. Voinko nostaa starttirahaa lainkaan toukokuulta? Osaatko antaa muita neuvoja toiminimen lopettamiseen, esim. mitä ilmoituksia on tehtävä ja missä järjestyksessä kannattaa toimia?

Vastaus: Starttirahaa voidaan maksaa siihen saakka, kun palkkatyö alkaa. Jos 31.5. on ensimmäinen työpäiväsi, viimeinen mahdollinen starttirahapäiväsi on 30.5. Olethan ilmoittanut TE-toimistoon, että aloitat palkkatyössä?

Työn aloittaessasi voit joko lopettaa toiminimen kokonaan tai keskeyttää toiminnan toistaiseksi. Kumpikin tilanne ilmoitetaan lomakkeella Y6. Jos päädyt lopettamiseen, kannattaa hoitaa kaikki yrityksen asiat loppuun ensin, toisin sanoen odottaa starttirahan maksua ja tehdä tilinpäätös. Kannattaa lukea Patentti- ja rekisterihallituksen ohjeistus toiminnan lopettamisesta ja keskeyttämisestä http://www.prh.fi/fi/kaupparekisteri/yeh/lopettaminen.html ja ottaa yhteys omaan kirjanpitäjään. Työn iloa!

Turunseudun kehittämiskeskusOpasmedia Oy