Virtuaaliasiamies
Keijo

Aputoiminimi ulkomailla

Kysymys: Tarkoitus on laajentaa toiminimen toimintaa toiseen EU-maahan. Voiko suomalainen toiminimi perustaa toiseen EU-maahan aputoiminimen ja miten asiassa menetellään?

Vastaus: Aputoiminimeä ei varsinaisesti voi perustaa toisiin maihin, mutta aputoiminimen voi toki rekisteröidä muissa maissa toimintaa varten (esim. markkinoinnillisiin tarkoituksiin). Toiseen maahan on mahdollista perustaa sivuliike, esim. myymälä. Tämä koskee kuitenkin lähinnä osakeyhtiöitä.

Suosittelen tutustumaan Yritys-Suomi-palvelun kansainvälistymistä koskeviin www-sivuihin, joilta löytyy myös kansainvälistymisneuvojien yhteystietoja. Oman alueesi kansainvälistymisneuvojalta saat henkilökohtaista neuvontaa ulkomaille suuntautuvaan yritystoimintaan liittyvissä kysymyksissä.

Suorat Linkit Yritys-Suomi-sivuille:

Yhtiön perustaminen ulkomaille

Kansainvälisen toiminnan käynnistäminen

Turunseudun kehittämiskeskusOpasmedia Oy