Virtuaaliasiamies
Keijo

Vaatimukset toiminnan lopettamisen jälkeen

Kysymys: Toimitin asiakkaalle (yritys) tuotteita, joista hän palautti osan viallisena. Piti tehdä hyvitys tms. Lopetin toiminimen ja nyt vuosi lopettamisen jälkeen tämä asiakas pyytää edelleen sitä hyvitystä (jonka valitettavasti unohdin hoitaa kaksi vuotta sitten). Onko näin vanha asia enää voimassa tai että oma toiminimi on virallisesti jo lakkautettu? Mitä tästä voi seurata?

Vastaus:  Toimiessaan toiminimellä yrittäjä on henkilökohtaisesti vastuussa yritystoiminnastaan. Jos tuotteet ovat viallisia, on myyjän vastuulla korvata ne. On mahdollista, että vialliset tuotteet palauttanut asiakas alkaa periä saamisiaan oikeusteitse. On suositeltavaa kääntyä juristin puoleen asian selvittämiseksi.

Virheen hyvittämisestä voi lukea lisää Kilpailu- ja kuluttajavirasto sivuilta.

Turunseudun kehittämiskeskusOpasmedia Oy