Virtuaaliasiamies
Keijo

Yritystoiminta loppumassa, mitä nyt?

Kysymys: Yritystoiminta on loppumassa ja olen velkaa kirjanpitäjälle. Hoitaako kirjanpitäjä kaiken tarpeellisen materiaalin verottajalle/muille?  Muillekin tahoille on kyse pikkusummista.Täyttääkö kirjanpitäjä esim.lopettamisilmoituksen? Yritys on toiminimi.

Vastaus: Jos saat sovittua kirjanpitäjän kanssa, miten maksat hänelle velkasi, niin hän varmaan voi hoitaa kaiken olennaisen. Sinä voit kyllä itse täyttää lopettamisilmoituksen, se on varsin helppo kaavake Y6, löytyy esim. osoitteesta www.ytj.fi. Voit toimittaa kaavakkeen yrityspalvelupiste Potkuriin tai maistraattiin ja se on maksutonta. Lisätietoja toiminimen lopettamisesta löydät täältä: http://www.prh.fi/fi/kaupparekisteri/yeh/lopettaminen.html.

Turunseudun kehittämiskeskusOpasmedia Oy