Virtuaaliasiamies
Keijo

Verovelat/ uuden yrityksen perustaminen?

Kysymys: Minulla on tmi jolla on maksamattomia ALV & ennakoita jotka ovat ulosotossa. Tarkoitukseni on oikaista nuo. Kysymys: Voinko perustaa uuden toiminimen 1. ennen oikaisua 2. kun oikaisu on tehty 3. kun oikaisuun on tullut päätös 4. voinko perustaa lainkaan uutta toiminimeä. Miten asiaan vaikuttaa, kun ulosottoon jää muita yritystoimintaan liittymättömiä maksuja sekä jonkin verran yritystoimintaan liittyviä maksuja?

Vastaus: Uutta toiminimeä et voi perustaa,sillä yhdellä ihmisellä voi olla vain yksi toiminimi. Muun yritysmuodon kautta voit uuden yrityksen perustaa kyllä, mutta sitten verottaja ei hyväksy sinua ennakkoperintärekisteriin, ennenkuin olet hoitanut kaikki laiminlyöntisi ja maksamattomat maksut.

Turunseudun kehittämiskeskusOpasmedia Oy