Virtuaaliasiamies
Keijo

Oy:n omistusjako?

Kysymys: Olemme perustamassa oman hankkeeni osalta osakeyhtiötä: tässä kohtaa osakkaita on 3 kpl. Kaksi näistä on hankkeen kannalta liiketoimintaa omaavia yrityksiä. Hankkeen potentiaali on kentällä todennettu ja perjantaina meillä on ns.” perustettavan yhtiön kokous”. Kysymykseni on tämä: oma yritystoimintani on loppunut 2007 käytännössä (jostain syystä roikkuu vielä prh:n rekisterissä, olen siitä aikoinaan lopettamisilmoituksen tehnyt, nyt uudelleen). Ulosottoon ja verovelkaa on siis jäänyt.
Kysymys kuuluu: pääosakkaana siis perustettavan yhtiön osakepääoman suuresta omistussuhteesta olen valmis luonnollisesti luopumaan, tärkeintä että osakkuuteni ei ole rasite missään kohtaa esim. TEKES -kierroksen osalta. Olen valmis siis pieneen omistussuhteeseen spekseillä että saan kk-palkan sekä työn vaatimat asiat
Kuinka meidän on järkevä toimia? Kannataako meidän tehdä keskenämme joku sopimus myöhemmästä omistusjaosta? Hallituksessa en voi olla ja mikä tärkeintä: vaikka minulla on omat rasitteeni enkä perustettavaan yhtiöön tuo muuta kuin jo keväällä aloitetun pohjatyön, hankkeen idean, työpanokseni tämän ns. moottorina: joku pieni osuus minun kuitenkin kannattaa itselleni neuvotella?

Vastaus: Tähän on mahdotonta antaa kattavaa vastausta tässä. Ota yhteyttä Yrityspalvelupiste Potkuriin Turussa, niin he neuvovat sinulle oikean tahon, joka voisi asiassa auttaa, puh. 040 488 2000.

Turunseudun kehittämiskeskusOpasmedia Oy