Virtuaaliasiamies
Keijo

Rekisteröimätön aputoimini ja laskutus?

Kysymys: Mieheni nimissä oli toiminimi, jolle oli rekisteröity aputoiminimi. Maaliskuussa lopetimme mieheni toiminimen,siirsimme toiminnan minun nimissäni olevaan toiminimeen. Unohdimme vallan rekisteröidä aputoiminimen. Mieheni on tehnyt aputoiminimellä sopimuksen ja sitä käytetään nettisivuillaan, sähköposteissa jne. Asiakas kieltäytyy maksamasta, koska emme laskuta häntä aputoiminimellä. Mitä tehdä?

Vastaus: Tilanne on kieltämättä kinkkinen. Jos aputoiminimen sopimukset on tehty toiminimen lopettamisen jälkeen, kyseessä on petos. Jos ennen, kyseessä on kuitenkin henkilöyhtiö, josta miehesi on vastuussa, vaikka toiminta on jo lopetettukin, eli sinällään on perusteetonta olla maksamatta. Neuvoisin kuitenkin tilanteen helpottamiseksi rekisteröimään aputoiminimen sinun toiminimen alle, jotta vastaavanlaisilta tilanteilta vältyttäisiin. Korjaattehan tietysti tiedot myös nettisivulle jne.?

Turunseudun kehittämiskeskusOpasmedia Oy