Virtuaaliasiamies
Keijo

Tmi ja henkilökohtainen vastuu?

Kysymys; Hei, saako mitenkään sitä ”henkilökohtainen vastuu koko omaisuudella” ominaisuutta pienennettyä tai poistettua toiminimilla toimimiselta? Se jotenkin pelottaa. Onko silloin ainoa vaihtoehto Oy jos ei uskalla riskeerata koko omaa omaisuutta pahimmassa tapauksessa? Kun talolaina on, en voi ottaa riskäi. En voi myös käyttää ukko.fi tai vastaavat palvelut koska toiminta sisältä palvelut sekä maahantuonti / myynti.

Vastaus: Valitettavasti toiminimellä toimiessasi olet henkilökohtaisessa vastuussa ja sitä ei voi poistaa. Osakeyhtiö voisi olla varteenotettava vaihtoehto, mutta siihen saattaa sisältyä myös henkilökohtaisia vastuita siltä osin, jos olet joutunut ottamaan lainaa ja olet taannut lainan henkilökohtaisesti.

Turunseudun kehittämiskeskusOpasmedia Oy