Virtuaaliasiamies
Keijo

Toiminimen toiminnan keskeyttäminen?

Kysymys: Olen lopettamassa yritystoiminnan ainakin toistaiseksi ulkomaille muuton vuoksi, ja toiminimi olisi tarkoitus laittaa pöytälaatikkoon vuodenvaihteessa. Pitääkö toiminnan keskeyttämisessä ottaa jotain muuta huomioon seuraavien asioiden lisäksi: ilmoitus toiminnan keskeyttämisestä Y6-lomakkeella, vuoden 2014 alvien maksu ja veroilmoituksen tekeminen ajallaan, mahdollisten vuoden 2015 puolella erääntyvien laskujen maksu? Voinko käytännössä katsoen siirtää yllä mainittujen menoerien jälkeen yrityksen tilille jäävät rahat omalle tililleni? Entä mitä yrityksen toimintaan liittyviä asioita/ilmoituksia pöytälaatikkoaikana pitää mahdollisesti hoitaa?

Vastaus: Olet perillä vaadittavista toimista. Voit siirtää rahat omalle tilillesi. Pöytälaatikkoaikana ei ole muuta muistettavaa tai huomioitavaa, kunhan olet muistanut ilmoittaa keskeyttämisestä myös verottajalle.

Turunseudun kehittämiskeskusOpasmedia Oy