Virtuaaliasiamies
Keijo

Miten ilmoitan perustamisilmoitukseen toimialani, kun toiminta on monimuotoista?

Kysymys: Hei, Olen perustamassa toiminimeä, jonka päätoimialana on sisustussuunnittelu ja muotoilualan palvelut, lisäksi tarjoan yrityksille brändäystä sekä kalusteiden/käsityötuotteiden myyntiä ja valmistusta tilauksesta sekä markkinoilla. Tämän lisäksi yritykseni tarkoituksena olisi laajentaa toimintaansa myöhemmin tarjota myös mm. kurssitoimintaan, kokous- ja virkistyspalveluihin sekä matkailukohteeksi myymälällä. Ongelma on, miten ilmoitan perustamisilmoitukseen toimialani, että kaikki harjoittamani toiminta tulee katetuksi? Kannattako minun merkitä päätoimialakseni Taideteollinen muotoilu ja suunnittelu; (Sisustussuunnittelu, teollinen muotoilu ja graafinen muotoilu) sekä tämän lisäksi kaikki laillinen liiketoiminta? Tuon kaikki laillinen liiketoiminnan laittaminen perustamisilmoitukseen huolettaa, koska mietin sen vaikutusta nimen hyväksymiseen kaupparekisterissä. Vai vaikuttaako vain päätoimialaksi merkitty kohta selvitettäessä onko nimi rekisteröitävissä?

Vastaus: Juurikin näin kannattaa laittaa, eli tärkein asia mitä teet ja lisäksi ”sekä kaikki laillinen liiketoiminta”. Silloin saat tehdä yrityksesi kanssa muutakin, eikä sinun  tarvitse tulla tekemään maksullista toimialalisäystä.

Turunseudun kehittämiskeskusOpasmedia Oy